Finish it anyway!

Voor iedereen die zich wel eens vertwijfeld afvraagt “waar doe ik het allemaal voor?!”, heeft best-seller schrijfster J.K. Rowling (van o.a. de Harry Potter boeken) een gouden advies: “ga door en maak het af!”. Als je iets wil bereiken, op creatief, zakelijk, sportief of welk gebied dan ook, laat je dan niet uit het veld slaan door de angst voor mislukking of afwijzing. Wie iets afmaakt, leert dingen die hij of zij op geen enkele andere manier geleerd zou hebben. Ook al heb je niet het (externe) succes dat je misschien had verwacht, je bent veranderd van iemand die een keer van plan was naar iemand die doet. En als je iets eenmaal gedaan hebt, dan weet je dat je het nog een keer kan doen.

Lees het artikel J.K. Rowling’s best advice for anyone determined to succeed of lees over de “growth mindset” in mijn blog Van proberen kun je leren.

Site Footer

Sliding Sidebar