5 blog posts voor productievere dagen

Ik merk aan de statistieken van mijn website, dat de blogs over hoe je je dagelijks functioneren kunt verbeteren goed gelezen worden. We willen allemaal meer uit onze dag halen zonder de agenda nog verder vol te proppen. Daarom hierbij een overzicht van de blogs met tips voor productievere dagen:

OchtendritueelHet belang van een ochtendritueel
Door vroeger op te staan en je dag rustig voor te bereiden, heb je niet alleen meer uren in je dag, maar ook betere uren. Wie meteen in actie schiet, zal de rest van de dag vooral aan het reageren (en multitasken) zijn.

 

multitasking

Minder multitasking, meer productiviteit
Je wil je dag niet doorbrengen met het wegwerken van actiepunten, maar juist voortgang boeken op grotere klussen. Je zal dus moeten stoppen met multitasken en proberen je gedurende langere tijd geconcentreerd aan één taak te wijden.

 

Flow

Flow!
Wanneer de taak uitdagend genoeg is en je over de benodigde vaardigheden beschikt, kun je in een flow terechtkomen. Je gaat dan helemaal op in je werk, waardoor alles vanzelf lijkt te gaan.

 

 

Uitstelgedrag

Uitstelgedrag en de aap in je hoofd.
Langdurig geconcentreerd werken kun je leren, evenals omgaan met je ‘instant gratification monkey’.

 

 

minder slapen

Korter slapen met een hogere slaapkwaliteit.
Als je vroeger opstaat moet je eigenlijk ook eerder naar bed. Dat is voor veel mensen niet haalbaar. Gelukkig is vooral de kwaliteit van je slaap belangrijk. Wie de tijd neemt voor een avondritueel en niet meteen met de telefoon nog in de hand het bed in rolt, zal beter slapen.

En tot slot: productieve dagen zijn fijn, maar het is af en toe ook lekker om de boel voor je uit schuiven. Bedenk slimmigheden om meer uit je dag te halen, maar wees ook lief voor jezelf als het niet lukt.

Site Footer

Sliding Sidebar