7 dagen vakantie: de statistieken

Inmiddels een week op vakantie, wat leverde dat op? De statistieken: ik rende 31 kilometer, fietste er 35, liep 140 trappen op en zette zo’n 117.000 stappen. En dat is maar goed ook, want alles (pasta! vino! gelati!) is hier lekker. En oh ja, ik heb een Garmin horloge dat echt alles meet, tot en met hartslag (gezond), slaap (diep) en stressniveau (laag). Qua lezen ga ik minder voortvarend, en ook met schrijven stromen de woorden niet echt uit de pen, hoewel ik er nog elke dag in geslaagd ben een stukje te schrijven. Vandaag een overzicht van de eerste week:

Onderweg
Over first world problems als geen WiFi. Verliezen we dan de blik op de rest van de wereld en zien we eindelijk wat er direct voor ons ligt?

 

 

Semco-stijlSemco Stijl
TED talk van Ricardo Semler. Zijn Braziliaanse bedrijf kent geen regels, geen vaste werktijden en heeft duizenden medewerkers die zelf hun salaris mogen bepalen.

 

 

Alleen zijnOverpeinzingen op het platteland
Marcus Aurelius vroeg zich af waarom mensen zich terugtrekken op het platteland, aan de zee of in de bergen, terwijl ze de rust in zichzelf kunnen vinden.

 

 

GewoonteOngemerkt gewoontes doorbreken
Waarom lukt het op vakantie wel om gewoontes te doorbreken? In een andere omgeving missen we veel ‘cues’ die de gewoontelus laten draaien.

 

 

UbuntuUbuntu
Nelson Mandela zou vandaag 99 jaar geworden zijn. Daarom een mooie TED-talk van de Zuid-Afrikaan Boyd Varty over Ubuntu (‘ik ben omdat wij zijn’).

 

 

creatieve zoneGewoontes verstevigen
Het kost misschien 30 dagen om een nieuwe gewoonte te creëren, er is vaak niet meer dan een dag voor nodig om deze weer af te breken.

 

 

social mediaTeveel scherm
TED-talk van Adam Alter over waarom we ongelukkig worden van onze schermpjes. Waarschijnlijk omdat we teveel tijd besteden aan onbenullige dingen.

Site Footer

Sliding Sidebar