TED-talk: Eric Whitacre

Zondagavond TED-avond! Ik geniet languit op de bank nog even na van deze fijne zonnige zondag. Morgenavond begint voor mij het zangseizoen weer en met onderstaande talk van dirigent en componist Eric Whitacre kom ik alvast in de stemming.

Whitacre wou popster worden en werd alleen maar lid van het universiteitskoor omdat hem knappe sopranen en een gratis reis naar Mexico beloofd waren. Het bleek uiteindelijk een transformerende ervaring. Hij werd geen popster (hoewel hij er qua uiterlijk zo een kon zijn), maar dirigent en componist. Met zijn virtuele koor brengt hij in 2011 meer dan 2000 mensen uit 58 landen samen. Deze zangers hebben elkaar nog nooit ontmoet, ze nemen hun eigen partij thuis op voor de webcam. Toch ervaren ze, zittend voor het beeldscherm een verbinding met elkaar. Het eindresultaat is bijzonder en ontroerend. Dat is wat zingen doet.

Site Footer

Sliding Sidebar