6x de toekomst van werk

Vandaag had ik een lunchafspraak met een oud-collega. We hadden het over de ontwikkelingen in datamanagement. Het klinkt misschien boring, maar het is booming. Internet, automatisering, robotisering, alles levert een ongekende hoeveelheid data op die beheerd moet worden. De toekomst komt echt razendsnel dichterbij, daarom 6 blogs over de toekomst van werk.

Toekomst van werkDe toekomst van werk
De wereld verandert en de arbeidsmarkt verandert in rap tempo mee. Om te kunnen profiteren van de vierde industriële revolutie, is een diepgaande verandering van onze kijk op onderwijs, competenties, samenwerking en werkgelegenheid noodzakelijk.

 

SkillsRuimte voor creativiteit
De noodzakelijke competenties van werknemers zullen de komende jaren aanzienlijk veranderen. Een van de belangrijkste wordt creativiteit. De belangrijkste competentie van leiders is deze creativiteit ook de ruimte te bieden. Dat vraagt om leiders die de randvoorwaarden creëren waarbinnen ieders creativiteit loskomt en bruikbaar is.

 

originalsBuiten de gebaande paden
Originals zijn mensen die buiten de gebaande paden treden. Die de standaard niet accepteren, maar onderzoeken of er betere opties zijn. Originals zijn net als iedereen bang om te falen, maar nóg banger om het niet te proberen. Met een beetje lef kan iedereen een Original zijn. En dat is precies wat de wereld nodig heeft.

 

diep werkWerken met aandacht in een wereld vol afleiding
De hypothese van professor in de computerwetenschappen Cal Newport is dat de competentie om diep te werken steeds zeldzamer wordt, terwijl het voor onze economie juist steeds belangrijker wordt. De mensen die het lukt om deze vaardigheid te ontwikkelen en tot de kern van hun werk maken, zullen succesvoller zijn.

 

meesterschapMeesterschap ontwikkelen
De weg naar meesterschap vind je, door leren centraal te zetten. Verruim je horizon, sta open voor mogelijkheden, maak het jezelf niet te makkelijk, omarm mislukkingen en blijf experimenteren. Juist nu de verwachting is dat aard en omvang van werk totaal gaan veranderen.

 

blockchainBitcoin
Bitcoin kende ik alleen als schimmig online ruilmiddel, van Blockchain had ik nog nooit gehoord. Blockchain is een serieuze technologie die de wereld razendsnel verandert. Estland, dat in Europa voorop loopt in de digitale revolutie, gebruikt Blockchain voor de vastlegging van alle digitale informatie van haar inwoners. Veilig? Blijkbaar wel.

 

 

 

Site Footer

Sliding Sidebar