5 voor de meiden

Ik ben de komende dagen op pad met mijn jaarclub: we vieren onze vijfentwintigjarige vriendschap in stijl met een lang weekend Spanje. We kennen elkaar nu langer wel dan niet. De jaren zijn voorbij gevlogen, het lijkt nog maar zo kort geleden dat we samen Groningen onveilig maakten. Daarom 5 blogs voor de meiden.

herinneringen makenDe dagen zijn lang, maar de jaren zijn kort
De beste herinneringen zijn niet groots en meeslepend en hebben eigenlijk nooit betrekking op onze prestaties. De beste herinneringen bewaren we aan de dingen die we hebben beleefd met andere mensen. Wie druk druk druk is moet af en toe bewust stilstaan om nieuwe herinneringen te maken.

 

hyggeHygge
In Denemarken draait alles om hygge: tijd met elkaar doorbrengen, aandacht voor en plezier met elkaar. Het gaat erom bewust te genieten van wat je hebt en samen mooie herinneringen te maken. Hygge is meer dan onze gezelligheid, het is een gemoedstoestand.

 

betekenisGeluk of betekenis
Emily Esfahani Smith zegt dat we moeten stoppen met zoeken naar geluk. Actief geluk nastreven kan zelfs ongelukkig maken, omdat het benadrukt dat we er nog niet zijn. Waar geluk betrekking heeft op je goed voelen in het moment, richt Esfahani Smith zich op betekenis: je plek in de wereld.

 

goedkeuringIrrationele overtuiging #1: goedkeuring
Overtuiging: ik moet alles goed doen. Wie zo denkt, legt de lat onrealistisch hoog voor zichzelf. Vooral vrouwen hebben die neiging: we moeten een goede moeder, partner, collega, dochter en vriendin zijn, anders doen we het niet goed. Het antwoord? Loslaten en jezelf accepteren.

 

mentale gezondheidMentale gezondheid: advies van 10 succesvolle vrouwen
Advies van succesvolle vrouwen die het allemaal goed voor elkaar lijken te hebben, maar die met precies dezelfde zaken worstelen als ieder ander.Veel van de adviezen zijn gericht op onze neiging de lat hoog te leggen. Samenvattend: laat los wie je denkt te moeten zijn en schaam je niet voor je tekortkomingen.

Site Footer

Sliding Sidebar