De logica van geluk

Wat gebeurt er als de Chief Business Officer van Google zich gaat bezighouden met geluk? Een oplossingsgericht algoritme om zoveel mogelijk mensen ter wereld gelukkig te maken.

Mo Gawdat verloor zijn 21-jarige zoon Ali als gevolg van een medische misser. Tijdens het verwerken van dit grote verdriet vond hij een nieuwe missie: mensen helpen gelukkig te zijn. Zijn formule is simpel: geluk is groter of gelijk aan onze perceptie van de gebeurtenissen in ons leven minus onze verwachtingen ervan. Is je perceptie dat iets moeizaam verloopt terwijl je verwacht dat alles als een zonnetje moet gaan, dan voel je je ongelukkig.

Gawdat zegt dat iedereen gelukkig wordt geboren, maar dat je jezelf ongelukkig maakt in je hoofd. Je kunt jezelf wel trainen in goede gedachten. Ik heb het boek nog niet gelezen, maar Gawdats ideeën lijken voort te komen uit o.a. de klassieke filosofie. Zijn doel om 10 miljoen mensen gelukkig te maken is nieuw en behoorlijk concreet. Interessant.

 

Site Footer

Sliding Sidebar