Supporter

Vandaag een kleine 40 kilometer mee kunnen fietsen met Marc tijdens de marathon van Eindhoven. Het was om meerdere redenen goed om als supporter mee te fietsen:

  • Marc liep heel goed, 3:08 zonder verval en zonder noemenswaardige pijn en ongemakken. Dat kan dus gewoon op zo’n afstand.
  • Met 42,2 km moet je een plan hebben, anders is het niet te overzien.
  • Ik denk dat de eerste helft mentaal uitdagend wordt en de tweede helft fysiek. In Eindhoven telden de kilometers af; het bord ‘nog 35 km’ motiveert mij niet echt.
  • 42,2 km is ver, ook op de fiets, maar variatie in de omgeving helpt. Zelfs in een stad als Eindhoven (ik ben geen fan) is genoeg te zien. In Amsterdam is nog veel meer afwisseling en die stad ken ik beter.
  • Het was goed de sfeer van het evenement en de plaatsvervangende wedstrijdzenuwen te ervaren.

Het mental support team van de Amsterdam Marathon had ook alvast wat tips: goed uitgerust zijn, een raceplan hebben en je daaraan houden, je blijven concentreren als het moeilijk wordt, spelletjes bedenken en een mantra herhalen. Voor mezelf kan ik daar nog aan toevoegen: blijven lachen (uit onderzoek is bekend dat dit helpt om je goed te blijven voelen). En qua afleiding onderweg kan ik de hele Matthäus Passion in mijn hoofd afdraaien. Het zal tenslotte toch een beetje een lijdensweg worden.

Site Footer

Sliding Sidebar