Ceci ne sont pas des citrons

Naar aanleiding van mijn blog van gisteren, bedacht ik dat ik me vanavond voor de verandering eens niet met woorden ging bezig gehouden. In plaats daarvan heb ik getekend. Even schakelen tussen de hersenhelften. Dat ga ik de komende tijd vaker doen: tijd inruimen voor tekenen. Ik zit dan wel op tekenles (om mijn ‘non-verbale’ creativiteit te stimuleren), maar thuis komt het er bijzonder weinig van. Terwijl tekenen juist helpt om los te komen van vastomlijnde ideeën en helpt om andere verbanden te zien. Iets wat ik in mijn coaching- en advieswerk goed kan gebruiken.

Ik begon, na een uitgebreide zoektocht naar geschikte objecten, met het tekenen van 2 citroenen. Tijdens het tekenen zakte de moed me alweer in de schoenen: het líjkt niet eens op een citroen. Probleem was dat ik de citroenen probeerde te tekenen zoals ik ze zou omschrijven: geel, onregelmatig oppervlak, langwerpig in plaats van rond. Ik tekende niet wat ik daadwerkelijk zag. Onderstaand het resultaat. Geen citroenen.

Citroen
Dit zijn geen citroenen
Citroen
Dit zijn ook geen citroenen.

Site Footer

Sliding Sidebar