Vrouwen

Organisaties die meer vrouwen in dienst hebben zijn innovatiever. Of innovatieve organisaties hebben meer vrouwen in dienst. Hoe dan ook, er blijkt een significant verband te zijn tussen vrouwen en innovatie. Wat dat betreft kunnen we ons afvragen hoe innovatief het nieuwe kabinet zal zijn. Van de 24 bewindslieden zijn er 10 vrouw (42%), in de Tweede Kamer is 38% vrouw. Premier Rutte erkent dat zijn partij relatief weinig vrouwen levert. Zijn commentaar dat hij graag meer vrouwen had willen hebben, maar dat het uiteindelijk gaat om de beste mensen is wel erg makkelijk. Dan vraag ik me af of je wel echt goed gezocht hebt.

Zoals Rocío Lorenzo zegt in haar TED-talk: de ervaring bewijst dat het mogelijk is om meer vrouwen in leiderschapsrollen te krijgen. Het komt neer op twee beslissingen die dagelijks binnen alle organisaties genomen worden: wie in dienst wordt genomen en wie ontwikkeld en bevorderd wordt. Dat heeft niks met politiek correct zijn of quota te maken: diversiteit levert wat op. Ik vermoed dat de organisaties met weinig vrouwen in de top niet zozeer kiezen voor het beste, maar voor het bekende. En als de ontwikkeling van het management al weinig innovatief is, dan zal het op andere vlakken helaas niet veel beter zijn.

Site Footer

Sliding Sidebar