De 6 van afgelopen week

Als ik afgelopen week in een woord moet omschrijven, dan is het ‘turbulent’. Een lang, mooi en best heftig NLP weekend, een moeilijk besluit en de start van een nieuwe opdracht zorgden voor de nodige turbulentie. En dat is prima, soms moet de boel even opgeschud worden om de prioriteiten opnieuw te bepalen.

feedbackFeedback (2)
Een belangrijk onderwerp tijdens de derde module NLP was feedback geven en ontvangen. Dat vindt iedereen van tevoren ongemakkelijk en achteraf heel waardevol. Het leverde in elk geval genoeg food for thought en een vol hoofd op.

 

LuisterenLuisteren
Er bestaan duizenden boeken over spreken, maar relatief weinig over luisteren. We denken vaak dat we goed kunnen luisteren, maar hoe vaak zijn we niet bezig met ons eigen verhaal, geven we geen ruimte, oordelen we of vullen we het alvast voor de ander in?

 

Even niet
Soms zit er zoveel in mijn hoofd dat het niet lukt om te schrijven. Gelukkig zijn er dan inspirerende verhalen om op terug te vallen.

 

 

SlaapSlaap
Een van mijn meest gelezen blogs gaat over de vraag of we met minder slaap toe kunnen. We weten dat te weinig slaap slecht is, maar soms moeten we het nou eenmaal een tijdje met minder doen. Het TEDEd filmpje illustreert wat een structureel slaaptekort met ons doet.

 

SpijtSpijt
In The Guardian stond een artikel over wat mensen het meest betreuren in hun leven. De verkeerde keuzes die ze maakten uit angst voor mislukking of afwijzing, de tijd die het kostte om tot een levensveranderende beslissing te komen en het verdriet nooit te zijn geworden wie ze hadden kunnen zijn.

 

Overbruggen TED-talk: verschillen overbruggen
Een van de krachtigste speeches op TED.com. Megan Phelps-Roper verliet de haatzaaiende Westboro Baptist Church, nadat Twitter haar diepgewortelde overtuigingen langzaam aan het wankelen bracht. Inspirerend en hoopgevend.

Site Footer

Sliding Sidebar