5x werk en leven

Ik was afgelopen week ‘ziekjes’. Niet hondsberoerd, maar ook niet goed genoeg om iets anders te doen dan vanuit bed Netflix te kijken. Grappig genoeg had ik net tegen Marc gezegd dat het me wel lekker leek voor een dag, ‘ziekjes’ zijn. En zie daar, wens in vervulling. Maar helaas, de volgende keer moet ik iets specifieker zijn voordat ik zo’n wens het universum in slinger: liever niet op een woensdag.

maaiveldDoe maar normaal
In het Volkskrant Magazine stond een artikel over Janteloven, de Deense ‘wet van Jante’. Die komt kort gezegd neer op  ‘doe maar normaal, dan doe je gek genoeg’. Met deze maaiveldcultuur die we in Nederland ook zo goed kennen, doen we onszelf te kort. Zoals de Amerikaanse auteur Marianne Williamson schreef: your playing small does not serve the world. 

 

stressWeek van de werkstress
Het aantal burn-outs is sterk gestegen. Uit onderzoek door Universiteit Nyenrode en Intermediair blijkt dat 15% van de Nederlandse vrouwen en 9% van de mannen te kampen heeft (gehad) met een burn-out. Het percentage vrouwen is hoger, omdat vrouwen meerdere bordjes draaiende houden en vaker werkzaam zijn in emotioneel belastende beroepen.

 

werkEen werkweek van vier dagen
Een artikel in The Guardian met de titel ‘We should all be working a four-day week. Here’s why‘. Het lijkt zo mooi, een werkweek van vier dagen, maar het zal nog lastig worden. Met de aantrekkende economie zullen maar heel weinig werkgevers warmlopen voor dit idee. Bij de drukke werknemer zal bovendien het zweet uitbreken van het idee nog minder tijd te hebben.

 

sollicitatie

Perfecte vraag
Na honderden interviews die New York Times redacteur Adam Bryant hield met topmanagers, bleef hem één perfecte sollicitatievraag bij. Die vraag zegt zoveel over iemands persoonlijkheid, dat deze het verschil kan maken in een sollicitatiegesprek. Het is twijfelachtig of dit type vraag acceptabel is, maar uit de reactie van de kandidaat valt veel af te leiden.

 

overtuigenHet geheim van overtuigen
Wat is het geheim van overtuigen? Op welke manier krijg je mensen op een ethische, praktische en goedkope manier aan je kant? Expert Robert Cialdini identificeert zes wetenschappelijk onderbouwde principes van overtuiging, waarop mensen terugvallen wanneer zij niet in staat zijn een geïnformeerde beslissing te nemen.

Site Footer

Sliding Sidebar