Vroeg op

Om 6 uur opstaan om een rondje te gaan hardlopen is niet makkelijk. Helemaal nu het koud en donker is ’s morgens. Er zijn altijd redenen om op snooze te drukken en me nog een keer om te draaien. Inmiddels lukt het mij, ook in de winter, steeds beter om vroeg op te staan. Hoe?

  • Intentie: ik ga lopen omdat ik graag wil lopen. Als de wekker gaat denk ik daar vaak anders over, daarom spreek ik de avond ervoor de intentie uit te gaan lopen. Die deel ik ook met Marc, die niet te beroerd is om mij ’s morgens het bed uit te duwen.
  • Spullen klaarleggen: als ik besloten heb te gaan lopen, leg ik ’s avonds mijn spullen al klaar. Dan is de kans groter dat ik mijn plan ook uitvoer.
  • Doel: een loopdoel in de nabije toekomst helpt, zeker als daar aan trainingsschema aan vast zit. Om kilometers te maken zal ik af en toe ’s ochtends moeten lopen.
  • Koffie: ik kan ’s ochtends niet zonder. Ik vind het heerlijk om voor ik de deur uitga in alle rust een kop goede koffie te drinken. Daar kan ik me ’s avonds al op verheugen.
  • Aanmoediging: verschillende mensen weten dat ik loop en vragen daar regelmatig naar. Op Strava neem ik na de training ook graag de complimentjes in ontvangst.
  • Beloning: een lekker ontbijtje en een warme douche na afloop, maar vooral een werkdag die start met meer energie en een opgeruimd hoofd.

Nu ga ik snel slapen, want morgen om 6 uur gaat de wekker. Mijn spullen liggen al klaar.

Site Footer

Sliding Sidebar