The power of introverts

Haar boek ligt al een tijdje op mijn ‘te lezen’ stapel (die hoger en hoger wordt). Op de omslag van  ‘Stil’ van Susan Cain staat “Minstens een derde van de mensen die we kennen is introvert. Dat zijn diegenen die de voorkeur geven aan luisteren boven praten; die nieuwe dingen uitvinden en creëren, maar liever niet hun eigen ideeën pitchen. Introverte mensen hebben het moeilijk in een concurrentiemaatschappij waarin extraversie als de norm beschouwd wordt. Susan Cain laat zien hoe introverten stelselmatig onderschat worden en toont haarscherp de voordelen aan van stil zijn in een wereld vol lawaai.” Als ‘introvert’ (niet te verwarren met verlegen) kon ik ook dit boek niet laten liggen. Als ik het gelezen heb zal ik het nog een keer uitgebreid bespreken. Voor nu is er Susan Cains inspirerende en voor ‘introverts’ zeer herkenbare TED-talk ‘The power of introverts’.

Site Footer

Sliding Sidebar