Leading by example: it’s OK to say

Een krachtig signaal van de Britse koninklijke familie. Prinsen Harry en William zetten zich in voor ‘Heads Together’, een organisatie die het stigma rond psychische problemen op wil heffen. Om de campagne ‘It’s OK to say’ kracht bij te zetten, praten de prinsen ook openlijk over hun eigen worstelingen. Het op jonge leeftijd verliezen van hun moeder en de manier waarop ze daarmee om zijn gegaan, heeft grote impact gehad op hun leven.

De prinsen hebben door hun werk met o.a. jongeren, veteranen en daklozen van dichtbij gezien, dat onopgeloste psychische problemen de samenleving voor grote uitdagingen stelt. Te vaak zijn mensen bang om toe te geven dat ze worstelen met hun geestelijke gezondheid. Uit angst om veroordeeld te worden durven ze geen hulp te vragen, wat families uit elkaar drijft en levens kan verwoesten. Heads Together wil ervoor zorgen dat iedereen zich comfortabel voelt bij het onderwerp ‘geestelijke gezondheid’ en de middelen heeft om het gesprek te voeren.

Het is bijzonder om Harry, William en Catherine in gesprek te zien over een onderwerp dat henzelf raakt. Het toont dat hoe perfect hun leven ook lijkt van de buitenkant, hun emoties over levensgebeurtenissen en de manier waarop zij ermee omgaan, niet zoveel afwijken van de onze.

Site Footer

Sliding Sidebar