Te oud?

Diana Nyad was op haar 64e de eerste persoon die erin slaagde van Cuba naar Florida te zwemmen. De omstandigheden zijn extreem zwaar: 100 mijl, 53 uur in de open oceaan, met haaien, zeer giftige kwallen en onvoorspelbare stromingen. Als Diana na haar epische tocht voet aan land zet, bewijst ze aan zichzelf en de wereld dat je nooit te oud bent je dromen waar te maken.

Leeftijd ís alleen maar een nummer, grijp daarom in als leeftijd een argument wordt om ergens maar niet meer aan te beginnen. Vandaag zag ik een man van ruim in de 80 een Olympische triatlon finishen (1500m zwemmen, 40km fietsen, 10km lopen). Hij deed er ruim 4 uur over bij zware omstandigheden: het was warm, het waaide en het parcours was heuvelachtig. Veel mensen die half zo oud zijn, doen het hem niet na. Er zijn mensen die op hun zeventigste promoveren, de Mont Blanc beklimmen, of leren snowboarden. De Amerikaanse non Madonna Buder, ook bekend als ‘the iron nun’ startte op haar 48e met trainen voor triatlons en finishte er meer dan 300. Op haar 82e brak ze het leeftijdsrecord op de Ironman.

Natuurlijk hoeft het niet zo extreem, maar de prestaties van deze taaie bejaarden bewijzen dat ‘te oud’ geen excuus mag zijn.

Site Footer

Sliding Sidebar