Datumreeks?

Mijn vader vroeg: “schrijf je nog steeds elke dag?”. Jazeker, hoewel ik niet elke dag een bericht plaats op Facebook of LinkedIn. Alleen soms moet ik een beetje valsspelen, zoals nu. Ik heb een volle dag achter de rug en geen blogs (wel ideeën) op de plank liggen. Nu heb ik ook nog een keer geen WiFi bereik. Een blog op de IPhone tikken is niet echt een optie (hoewel er mensen zijn die er hele boeken op hebben geschreven). Ik zwaai deze avond daarom af met een kort blogje, dat morgen heel goed vervangen zou kunnen zijn door iets met meer body. Voor nu heb ik in ieder geval nog steeds een ononderbroken datumreeks.

Nou vooruit, de inhoud moet komen van deze korte TED-talk van Joshua Prager. Hij schreef het boek ‘100 Years’ met daarin literaire quotes voor alle levensjaren van nul tot honderd. Boeken vertellen ons wie we waren, wie we zijn en wie we worden. Virginia Woolf schrijft in The Diary of Virginia Woolf  hoe mijn volgende levensjaar eruit ziet: “At 46 one must be a miser; only have time for essentials”. Zuinig zijn met tijd en deze alleen gebruiken voor het essentiële. Check.

Site Footer

Sliding Sidebar