Buiten de gebaande paden

Ik ben fan van Adam Grant, de overijverige ‘precrastinator’ die voor zijn dertigste hoogleraar werd en al meerdere bestsellers schreef. Op dit moment lees ik zijn boek ‘Originals’ en ook al ben ik pas op bladzijde 16, toch wil ik zijn TED-talk alvast delen.

Originals zijn mensen die buiten de gebaande paden treden. Die de standaard niet accepteren, maar onderzoeken of er betere opties zijn. Ze weten dat regels en systemen ook door mensen bedacht zijn. Zoals Steve Jobs, een echte Original, zei: “don’t be trapped by dogma, which is living with the results of someone else’s thinking”. Originals zijn net als iedereen bang om te falen, maar nóg banger om het niet te proberen. De meeste mensen hebben goede ideeën, maar zijn bang om afgewezen te worden of voor gek te staan. En dus accepteren ze de status quo. Maar met een beetje lef kan iedereen een Original zijn. En dat is precies wat de wereld nodig heeft.

Site Footer

Sliding Sidebar