Boek uit

The year of living biblicallyIk heb net het boek ‘The year of living biblically – One man’s humble quest to follow The Bible as literally as possible’ uitgelezen. Een ontzettend leuk boek, geschreven met humor én diepgang. Het boek is niet bedoeld om iets te bewijzen of belachelijk te maken, maar juist een persoonlijke zoektocht van de schrijver A.J. Jacobs.

Ik houd wel van het idee dat je ergens pas over mee kan praten als je het zelf meegemaakt hebt. Er zitten luchtige stukken in, zoals zijn poging een overspelige te stenigen, maar ook oprechte vragen over zijn eigen spirituele ontwikkeling. Jacobs doet me denken aan documentairemaker Louis Theroux. Net als Theroux zoekt hij de extremen op, maar hij is daarbij altijd onbevooroordeeld en nergens politiek.
Een absolute aanrader, dit boek.

De link naar de TED-talk vind je hier.

Site Footer

Sliding Sidebar