Controle over je vrije tijd

Hoeveel ik ook aan vakantie toe was, uit het ritme breken en even helemaal niks, zoveel verlang ik nu naar structuur. Een lege agenda is heerlijk, maar ik ben blij dat school, sport en hobby’s weer beginnen. Want hoe meer tijd ik heb, hoe minder er uit mijn handen komt. Dat moet kunnen in vakantietijd, maar ik heb nu weer zin om mijn tijd iets efficiënter in te zetten. Weinig tijd dwingt tot het maken van keuzes.

Laura Vanderkam trapt in haar TED-talk ‘how to gain control of your free time’ een open deur in, die in de drukte van het dagelijks leven misschien helemaal niet zo voor de hand liggend is. Wil je meer tijd hebben, dan moet je niet zozeer efficiënter zijn, maar prioriteiten stellen en keuzes maken. Het beetje tijd dat je bespaart met efficiëntie komt meestal toch niet ten goede aan de dingen die belangrijk zijn. Vanderkam geeft de tip om je voor te stellen hoe je over een jaar wil terugkijken op het huidige jaar en daar je activiteiten op af te stemmen. Als je het gevoel hebt dat er helemaal geen keuzes te maken zijn, is het goed om een week lang bij te houden waar je tijd aan besteedt. Een week heeft 168 uren. Wat blijft er over na slaap, werk en gezin en wat doe je met die tijd?

Site Footer

Sliding Sidebar