Project marathon: nog 4 weken!

Marathon van AmsterdamOpeens komt het wel erg dichtbij: de marathon van Amsterdam. Marc heeft voor zijn marathon de laatste lange duurloop van 35 (!) kilometer erop zitten, die begint nu met afbouwen. Ik loop deze weken nog een aantal keer 14 kilometer volgens mijn Sportrusten schema. Dat ging vandaag zeker niet slecht, ik heb er zelfs een paar kilometers bijgesmokkeld. Hartslag goed, snelheid goed, ik had er makkelijk een halve marathon van kunnen maken. Dat geeft de burger moed.

Naast kilometers maken moet ik deze weken nog een paar dingen doen. Een sportkeuring, oefenen met gelletjes en drinken onderweg, nadenken over voeding voor de wedstrijd en kleding uitzoeken die 42,2 kilometer lang niet irriteert. Maar het belangrijkste: zorgen dat mijn hoofd ernaar staat. Ik moet nu al af en toe moeite doen om mezelf de deur uit te krijgen, zeker met al die regen. Hoe zorg ik dat ik op 15 oktober met de juiste mindset aan de start sta? Ik denk met de tactiek van de Navy SEALs:

  • me aanleren kleine doelen te stellen, zodat het overzichtelijk blijft;
  • de route van tevoren verkennen, virtueel of als het lukt met de fiets;
  • geen ruimte laten voor negatieve gedachten, misschien dat ik ter afleiding toch met muziek ga lopen;
  • me blijven concentreren op mijn ademhaling;
  • niet bang zijn dat mijn voorbereiding onvoldoende is; het lichaam kan drie keer zoveel als het hoofd denkt.

Moedig voorwaarts!

Site Footer

Sliding Sidebar