De 5-seconden regel

De 5-seconden regel heeft niks te maken met de tijd waarbinnen een kind een snoepje van de grond mag rapen om het alsnog in zijn mond te stoppen. De 5-seconden regel van Mel Robbins is een truc om jezelf van de automatische piloot te krijgen. Dat je dingen die je heel graag wil niet voor elkaar krijgt heeft niks te maken met motivatie. Het probleem is dat wanneer je je brein de kans geeft erover na te denken, het met allerlei argumenten komt waarom actie niet nodig is. Als je aftelt van 5 tot 1 en dan meteen actie neemt, geef je je brein geen kans en onderbreek je het automatisme. Simpel voorbeeld: in 5 tellen opstaan, zodat er geen ruimte meer is voor de snooze knop. Simpel en blijkbaar heel effectief. Ik ga het uitproberen. 5-4-3-2-1 laptop uit en naar bed.

 

Site Footer

Sliding Sidebar