StoryCorps

Een archief met duizenden gesprekken tussen gewone mensen, een document van menselijke wijsheid. Storycorps begon met een interviewhokje in het Grand Central station in New York en is uitgegroeid tot een langlopend project voor het doorgeven van levenservaring aan volgende generaties. Ontroerend, kwetsbaar en menselijk, zoals de twaalfjarige Jonathan die zijn moeder interviewt. 

Oprichter Dave Isay zegt aan het eind van zijn inspirerende TED-talk: “Samen kunnen we een archief aanleggen van de menselijke wijsheid. Misschien leren we op die manier wel iets meer te luisteren en iets minder te schreeuwen. Misschien zullen deze gesprekken ons herinneren aan wat echt belangrijk is. En heel misschien zal het ons helpen de simpele waarheid te erkennen dat zonder uitzondering ieder leven in gelijke mate oneindig waardevol is.” Prachtig.

 

Site Footer

Sliding Sidebar