Commencement speech: Joyce DiDonato

De commencement speech van mezzo-sopraan Joyce DiDonato aan de Juilliard School gaat over haar vier hardverworven inzichten:

  • het gaat om de reis en niet de bestemming,
  • als je de weg kwijt raakt, kun je die altijd weer terugvinden in je werk,
  • het gaat niet om jou,
  • maar de wereld heeft je wel nodig.

Joyce DiDonato

Belangrijkste quote: “One of the greatest gifts you can give yourself, right here, right now, in this single, solitary, monumental moment in your life– is to decide, without apology, to commit to the JOURNEY, and not to the outcome. The outcome will almost always fall short of your expectations, and if you’re chasing that elusive, often deceptive goal, you’re likely in for a very tough road.”

Als je je alleen maar richt op het resultaat en niet op de weg er naartoe zal je teleurgesteld worden, want het kan altijd beter of mooier. Het gaat om de nieuwsgierigheid die je af en toe een zijweg laat inslaan en de nieuwe mogelijkheden die daar te vinden zijn.

Site Footer

Sliding Sidebar