Terugblik

Nu overal op Facebook, naast de obligate winterplaatjes, terugblikken op het afgelopen jaar verschijnen, dacht ik ook maar eens terug én vooruit te kijken. Op 24 maart verscheen mijn eerste blog met de titel ‘Een coach… en daar betalen mensen voor?’. De dag erna motiveerde ik waarom ik elke dag zou schrijven: “Ik doe op dit moment van alles een beetje, waardoor niks echt van de grond komt. Zo ben ik begonnen met het schrijven van een boek, maar kost het me moeite om er dagelijks aan te werken. Met dit blog verplicht ik mezelf om elke dag te schrijven. Zo hoop ik stijl, snelheid en lef te ontwikkelen. De externe druk van een blog geeft focus: als ik zeg dat ik elke dag schrijf, dan moet ik dat ook doen. En dat lukt alleen als ik daar in de planning van alle andere dingen rekening mee houd.”

Sluitpost

Inmiddels ben ik bij blog 262 en kan ik concluderen dat de gewenste focus er nauwelijks meer is. “Het leven overkomt je terwijl je bezig bent andere plannen te maken” zei John Lennon ooit. Er kwamen vakanties, opleidingen, opdrachten, gezin en uit de hand gelopen hobby’s tussendoor. Het schrijven is de sluitpost geworden, iets wat in de laatste uren van de dag wordt gepropt. Ik heb genoeg ideeën ’s morgens, maar ’s avonds lukt het niet om er een samenhangend verhaal van te maken. Maar wat dan, gooi ik de handdoek in de ring? Ik had het vorige week bijna gedaan toen ik ’s avonds laat geconfronteerd werd met een totaal gebrek aan inspiratie. Ik had voor mezelf al vastgesteld dat het heel krachtig als ik een keer zou opgeven, om nee te zeggen, om wat hooi van mijn vork te schudden. Maar Marc wilde er niks van weten. Opgeven omdat je er even geen zin in hebt? Echt niet.

Met nog 103 blog posts te gaan tot 24 maart 2018 moet ik iets bedenken om het leuk te maken. Want ik vermoed dat ook de komende 103 dagen mijn schrijfplannen verstoord zullen worden door het dagelijks leven. Een andere dagindeling, meer vooruit plannen en even speuren naar goede tips in mijn oudere blog posts. De oplossing zal daar vast wel te vinden zijn, ik ben alleen vergeten deze zelf toe te passen.

Site Footer

Sliding Sidebar