5x mentale gezondheid

Januari is de meest deprimerende maand van het jaar. De feestdagen zijn voorbij en opeens valt het op dat het weer grijs en nat is, de bomen kaal zijn en de dagen kort. Het gebrek aan licht kan leiden tot somberheid en een gebrek aan energie. Daarom 5x mentale gezondheid en veerkracht.

mentale gezondheidMentale gezondheid: advies van 10 succesvolle vrouwen
Ik liep tegen een mooi artikel aan: ’10 successful women on the best mental advice they’ve ever received’. Succesvolle vrouwen die het allemaal goed voor elkaar lijken te hebben, maar die met precies dezelfde zaken worstelen als ieder ander.

 

regenVeerkracht kweken
‘How to build resilience in midlife’ was de titel van een artikel op nytimes.com over het kweken van veerkracht bij veertig- en vijftigplussers. Juist in deze levensfase krijgen we te maken met tegenslagen, zoals echtscheiding, ontslag, of ziekte en overlijden van ouders. We hebben alleen nooit geleerd daarmee om te gaan.

emotionele flexibiliteitEmotionele Flexibiliteit
Wat maakt dat sommige mensen zich bij tegenslag niet uit het veld laten slaan, terwijl anderen volledig de weg kwijtraken? Psychologieprofessor Susan David heeft het antwoord: emotional agility, of emotionele flexibiliteit. Dit boek is de serieuze tegenhanger van ‘The subtle art of not giving a f*ck’ en voorziet dat boek daarmee van een stuk achtergrond.

HardlopenMoedig
De Australische Jessica Hay weegt bijna 200 kilo wanneer ze besluit dat het tijd is voor een andere levensstijl. Voor iemand die zwaar is en nooit aan sport heeft gedaan is de eerste stap extra groot. Het vergt behoorlijk wat moed om überhaupt te beginnen. Het overwinnen van gene is al een prestatie op zich.

Leading by example: it’s OK to say
Soms zijn de wintermaanden extra zwaar. Helaas zijn mensen te vaak bang om toe te geven dat ze worstelen met hun geestelijke gezondheid. Uit angst om veroordeeld te worden durven ze geen hulp te vragen, wat families uit elkaar drijft en levens kan verwoesten.

Site Footer

Sliding Sidebar