Nieuwe keystone habit

Ik schreef eerder over keystone habits, centrale gewoontes waar andere goede gewoontes uit voortkomen. Mijn keystone habit is (en blijft) hardlopen. Ik weet hoeveel scherper en energieker ik overdag ben als ik ’s ochtends vroeg heb gelopen. Als ik me goed voel, heb ik minder behoefte aan slecht eten en voer ik zelfs knagende taken snel en met (soort van) plezier uit.

Ik denk dat ik met dagelijks mediteren een nieuwe keystone habit heb gevonden die mij gaat helpen verstandige keuzes te maken. Mijn dagelijkse meditatie met de Headspace app, ’s ochtends voor ik de deur uit ga of als ik in de trein zit, zorgt dat ik niet op de automatische piloot de dag inschiet. Even stilstaan, 10-15 minuten lang niet bezig zijn met dóen, zet de toon voor de rest van de dag.

Lange tijd vond ik meditatie niks, maar ik ben óm. Kwestie van er met de juiste verwachtingen aan beginnen en het een kans geven.

Site Footer

Sliding Sidebar