Tekenen

Soms is tekenen de beste manier om complexe situaties inzichtelijk te maken. Met beelden kun je verduidelijken wat je wil zeggen. Kijk naar de geanimeerde TED-talks, die blijven een stuk beter hangen dan de gewone. Met tekenen kun je je eigen gedachten ordenen, in een groep kan het ervoor zorgen dat iedereen het over hetzelfde heeft.

Ik heb deze week samen met twee collega’s een ingewikkeld proces op een enorm stuk papier uitgewerkt. Dat leverde ons niet alleen een beter beeld op van hoe alles in elkaar grijpt. De muurvullende tekening helpt om het proces aan anderen uit te leggen. Daarbij was het ontzettend leuk om te doen.

Ik ga een beetje oefenen met tekenen, maar blijf ook nieuwsgierig naar werken met Lego. Interessante opties om complexe zaken simpel weer te geven.

Site Footer

Sliding Sidebar