Van 10 minuten naar 10 kilometer

Op 30 augustus 2017 plaatste ik in het kader van mijn cursus Runningtherapie het volgende bericht op Facebook: Gezocht: proefpersoon die laagdrempelig wil beginnen met hardlopen ter preventie van stress. Jouw investering: 10 weken lang 3 tot 4 keer per week bewegen. Mijn investering: wekelijkse begeleiding zodat je na 10 weken zelfstandig verder kan. NB: coaching is geen onderdeel van het traject, maar omdat we op ‘praattempo’ lopen is er wel ruimte voor gesprek.

hardlopenAnke-Hilse reageerde en begin september gingen we van start. Als hoogleraar met een fulltime baan en een gezin met tieners is haar leven vaak de overtreffende trap van druk. Tijd vinden om te lopen is een uitdaging die ze enthousiast is aangegaan. Vanaf de eerste training, waarin ze ongeveer 10 minuten onafgebroken kon lopen, heeft ze bewust tijd gepland om te trainen. Met 3 keer per week hardlopen ging ze in 5 maanden tijd van 10 minuten naar 10 kilometer.

Wat ik zo geweldig vind is dat ze het lef had om te beginnen. Ze was gemotiveerd om op de schaarse vrije momenten haar hardloopspullen aan te trekken en te gaan. En ze had het doorzettingsvermogen om elke keer een stukje verder te lopen. Vandaag zetten we de kroon op de afgelopen maanden met een 10 kilometerloop. Onbetaalbaar, hoe blij en trots we allebei over de streep kwamen!

Iedereen die nu denkt “ik zou ook wel willen maar… geen zin/tijd/conditie/hardloopschoenen” of “ik begin wel als het lente/droog/warm/licht is”: er is geen beter moment dan dit moment. Maak tijd, maak progressie en verras jezelf!

Site Footer

Sliding Sidebar