Waar komt creativiteit vandaan?

Omdat ik overdag veel creativiteit nodig heb bij het invullen van de toch wel redelijk complexe adviesopdracht die ik uitvoer, heb ik ’s avonds niet zo heel veel meer over voor het schrijven. Ik ben dan snel afgeleid en het kost me eindeloos veel tijd om een geschikt onderwerp te vinden. Creatieve ideeën borrelen meestal op als ik uitgerust ben en mijn hoofd niet bezet is door allerhande complexe en minder complex denkwerk. Met de Headspace app doe ik nu 30 dagen lang meditaties gericht op creativiteit. Die leren me om af en toe de continue gedachtestroom stop te zetten en contact te maken met de bron van creativiteit die zicht ergens in mij bevindt. Dat lukt niet altijd, maar is wel te oefenen.

Hoewel sommige mensen creatiever geboren worden dan andere, kan iedereen zijn creativiteit verder ontwikkelen. Dat is ook het punt van het volgende filmpje: doe creatieve dingen, benader problemen ook eens op een andere manier en laat je gedachten af en toe de vrije loopt. Het is een misvatting dat creativiteit voorbehouden is aan kunstenaars en artiesten. Het ontwikkelen van creativiteit is bovendien geen overbodige tijdsbesteding, aangezien het een van de belangrijkste vaardigheden voor de toekomst is.

Site Footer

Sliding Sidebar