First world problems

We zeggen het vaak om onze problemen te relativeren: het zijn slechts luxeproblemen. Waar maken we ons in hemelsnaam druk om, levend in een van de rijkste landen ter wereld, terwijl een groot deel van de wereldbevolking op of onder de armoedegrens leeft? Ik corrigeer mijn zoon regelmatig wanneer hij zich door kleine dingen uit het veld laat slaan en zich beklaagt dat hij  “al zo’n zwaar leven heeft”.

Toch moeten we de first world problems niet onderschatten. Want voor de hoge levensstandaard in onze eerste wereld betalen we een flinke prijs in de vorm van stress, volgebouwde steden, files en milieuvervuiling. Door dagelijks fileleed af te doen als luxeprobleem, je hébt tenminste een auto om naar je goedbetaalde baan te gaan, missen we het punt. Dit zijn reële problemen, die als we er niks aan doen de komende jaren alleen maar verergeren.

Site Footer

Sliding Sidebar