8 uur slaap

Weer terug van vakantie heb ik zin om aan de slag te gaan. Tijd om zaken af te ronden en nieuwe dingen op te starten.  Zo gaan onder andere de laatste weken van mijn schrijfmarathon in en komt er langzaam maar zeker ruimte voor nieuwe persoonlijke uitdagingen. Ik heb er al een bedacht, die niet al te ingewikkeld is, maar zich niet laat combineren met dagelijks schrijven: 30 dagen lang 8 uur slapen per nacht.

Er wordt tegenwoordig zoveel geschreven over de positieve effecten van slaap, dat ik wel aan den lijve wil ondervinden wat 8 uur slaap doet. Ik kom nu nauwelijks aan 7 uur slaap, dus het verschil zou goed merkbaar moeten zijn. Nou heb ik er weinig last van dat ik niet aan de ‘gewenste’ 8 uur kom, maar wie weet wat het oplevert. Een half jaar geleden stond ik een aantal weken, ook in de weekenden, dagelijks om 6 uur op om eerst een uur te lezen. Daar kreeg ik na verloop van tijd last van, omdat ik ‘s avonds nog vaak zat te schrijven en daardoor structureel te weinig slaap kreeg. Ik ben nog steeds een vroege vogel, dus genoeg slaap zal neerkomen op vroeger naar bed gaan. Betekent dat in ieder geval de tv op de slaapkamer uit blijft en dat Marc deze uitdaging verplicht meedoet. Ben benieuwd.

Site Footer

Sliding Sidebar