Essentialisme

Het boek ‘Essentialisme – niet meer alles moeten’ van Greg McKeown beoogt ons te leren hoe we onze tijd en energie aan de meest essentiële dingen kunnen besteden. In tegenstelling tot de vele boeken over productiviteit, gaat dit boek niet over het tot in perfectie plannen van zoveel mogelijk taken en activiteiten binnen de ons beschikbare tijd. Essentialisme gaat over het beperken van taken en activiteiten tot de belangrijkste, om daar vervolgens onze aandacht en energie op te richten.

Een paar dagen geleden schreef ik al over McKeowns advies om werk meer als consultant te benaderen. Inmiddels heb ik het boek uit en moet ik zeggen dat het mij, ondanks de vele open deuren, aan het denken heeft gezet. Ik ga nog vaker nee zeggen en bewuster ja. Want ondanks mijn intentie om meer te willen en minder te moeten, voel ik me nog steeds niet echt baas over mijn tijd. Maar dat gaat nu veranderen: ik word een echte essentialist.

Site Footer

Sliding Sidebar