Heldin

Wát een bijzonder en inspirerend verhaal is dit! Minda Dentler is vanaf haar heupen verlamd door polio. In 2012 doet ze voor het eerst mee aan de Ironman triatlon op Hawaï. Nou is de triatlon en met name die op Hawaï al loodzwaar voor atleten bij wie alle ledematen volledig functioneren. Het vergt eindeloos veel trainen en een grote hoeveelheid mentale kracht om zo’n uitdaging aan te gaan. Minda moet alle onderdelen (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen) ook nog eens afwerken met alleen haar armen: zwemmen, op een handbike en in een rolstoel.

In 2012 slaagt ze er tijdens het fietsen niet in op tijd binnen te komen en is ze gedwongen op te geven. Ze is hevig teleurgesteld over deze ‘mislukking’, maar beschikt over zo’n hoeveelheid wilskracht en doorzettingsvermogen dat ze een jaar later weer aan de start staat. Dit keer komt ze na 14 uur en 39 minuten over de finish. Wat een heldin.

Site Footer

Sliding Sidebar