Good food

Zelfs de kinderen wisten ons te vertellen over de week zonder vlees. “Wij zijn flexitariërs” verkondigde Emma. Dat je het even weet. Goed, verantwoord en gevarieerd eten is niet altijd even makkelijk in een druk bestaan. Een week lang vegetarisch eten vergt creativiteit als je gewend bent overal kip, spekjes of gehakt in te mikken. Toch lukt het ons de laatste tijd heel aardig om de vlees- en visconsumptie te verminderen. We waren al geen grote vleeseters, maar vaak won de gemakzucht het van de creativiteit.

Het boek Heel veel veg! van mijn favoriete kookboekenschrijver Hugh Fearnley-Whittingstall bood uitkomst. Hoewel de gerechten niet altijd met evenveel enthousiasme worden begroet door de kinderen, zijn ze niet te beroerd om alles te proberen. Als er ook maar af en toe iets met een ‘p’ op het menu staat.

Site Footer

Sliding Sidebar