Het verhaal van de broccoli boom

Ik had écht de intentie om vandaag een flink stuk te schrijven, het zou het laatste langere stuk zijn van mijn schrijfmarathon die over een kleine week eindigt. Komende week ben ik drie avonden in Amsterdam voor repetities van de Matthäus Passion, dus dan komt het er niet meer van. Maar deze koude zaterdag zonder verplichtingen kón ik niet helemaal opofferen aan de dagelijkse verplichting die ik mezelf heb opgelegd. In plaats daarvan heb ik gelezen en getekend, dingen die er in het gemiddelde weekend meestal niet in zitten.

En dus deel ik dit filmpje dat droevig en geestig tegelijk is. Ik zag het gisteren al en moet er stiekem een beetje om gniffelen. Een Zweedse fotograaf ontdekt een boom die eruit ziet als broccoli. De broccoliboom wordt de kern van zijn werk, krijgt een eigen Instagram account, groeit uit tot een toeristische trekpleister en heeft fans over de hele wereld. En dan… Je voelt ‘m al aankomen, dit verhaal loopt niet goed af. Een schrijver had het niet beter kunnen bedenken.

Site Footer

Sliding Sidebar