Niemand weet hoe laat het is

Aan dat nummer van Youp van ‘t Hek moest ik vanochtend vroeg tijdens het hardlopen denken. Mensen verklaren me voor gek dat ik ruim voor zonsopgang de deur uitga. De zon komt elke dag op, waarom die moeite? Toch kom ik onderweg altijd mensen tegen die ook even stilstaan bij de opkomende zon.

Youp vindt dat we moeten genieten van het leven alsof het onze laatste dag is.

dus moeten we dansen en moeten we vrijen
moeten we lachen en drinken vol vuur
lief hou me vast want nu ben ik nog bij je tijd is toch geld dus het leven is duur

Steve Jobs stelde zichzelf elke dag de vraag wat hij zou veranderen als dit zijn laatste dag was.

When I was 17, I read a quote that went something like: “If you live each day as if it was your last, someday you’ll most certainly be right.” It made an impression on me, and since then, for the past 33 years, I have looked in the mirror every morning and asked myself: “If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today?” And whenever the answer has been “No” for too many days in a row, I know I need to change something.

Ik realiseerde me hoe belangrijk het is om bewuster in het moment te leven. De zonsopgang tijdens het hardlopen, het bedtijdritueel van de kinderen, de prachtige muziek van Bach die ik weer mag zingen, verdienen niks minder dan mijn volle aandacht.

We weten immers niet hoe laat het is.

 

Site Footer

Sliding Sidebar