Zonde

Na een lange dag zit ik redelijk afgedraaid in de trein. Overdag een volle agenda en aansluitend orkestrepetitie Matthäus Passion zorgt voor watten in mijn hoofd. Erg veel energie om te schrijven is er niet over, dus kijk ik voor het gemak maar weer op thebookoflife.org. En daar vind ik weer een filmpje met een (voor vanavond) toepasselijk thema: de zeven hoofdzonden. Over ‘Sünder’ gaat het heel veel in de Matthäus Passion; wij zijn allemaal zondaars. Dit filmpje why none of us are really’sinners’  maakt het allemaal wat lichter. Die zeven hoofdzondes staan niet op zich; achter elke zonde zit een diepgevoelde behoefte. Het heeft dus wel degelijk zin je ‘zonden’ te overdenken: je leert er jezelf beter door kennen. Maar pas op met oordelen over de zonden van een ander: daarmee doe je die persoon behoorlijk tekort.

Site Footer

Sliding Sidebar