Zing en beleef (2)

Een klein jaar geleden, op 5 april, was de generale repetitie van de vorige editie van Toonkunstkoor Amsterdams Matthäus Passion. Ik schreef die dag, net twee weken aan het bloggen, over de magie van samen zingen. We zouden de dag erna de ‘Zing en Beleef’ Matthaus Passion uitvoeren met 500 andere koorzangers.

Vanavond had ik de generale repetitie voor de Matthaus van 2018. Geen Zing en Beleef dit jaar, maar wel drie wonderschone concerten in Haarlem Alkmaar en Amsterdam. Zelfde koor, zelfde orkest, zelfde dirigent en toch anders. Levens veranderen en alle ervaringen, levensgebeurtenissen, vrolijk en verdrietig, maken dat iedereen de muziek anders zingt en beleeft. Dat vind ik het bijzondere van deze periode: het biedt zo’n mooie gelegenheid om terug te kijken. En wat heb ik al die jaren veel gezongen en beleefd! #dankbaar

Zing en beleef!

Wat is het geheim van zingen? In alle onderzoeken komt naar voren dat zingen angst en stress vermindert en bijdraagt aan de kwaliteit van je leven. Je wordt er bovendien slim én gelukkig van.

 

 

Site Footer

Sliding Sidebar