De laatste! Voor nu.

Vandaag eindigt mijn blogmarathon die een jaar geleden, op 24 maart 2017, begon. Een jaar lang heb ik elke dag een stukje geschreven. De stukjes waren zeker niet allemaal even lang of diepgaand, maar ik was er wel elke dag mee bezig. Een interessant en voor sommige mensen onbegrijpelijk experiment, waar ik veel van geleerd heb. Zeker over mezelf. Daar zal ik ergens in de komende weken op terug komen. Want ik ga zeker door met schrijven. Voor nu een overzicht van wat mij deze laatste week bezig hield.

schoonheid Schoonheid (2)
Heb je een slechte dag, zit het leven tegen, ben je moe, gestrest, geïrriteerd of bezorgd? Na het kijken van deze werkelijk prachtige video voel je je honderd keer beter. Want misschien is er van alles mis in je leven en nog veel meer in de wereld, er is ook heel veel goed.

 

Het verhaal van de broccoli boom
Een Zweedse fotograaf ontdekt een boom die eruit ziet als broccoli. De broccoliboom wordt de kern van zijn werk, krijgt een eigen Instagram account, groeit uit tot een toeristische trekpleister en heeft fans over de hele wereld. En dan…

 

Verlangen naar VerbindingBoek: Verlangen naar verbinding – Brené Brown
Braving the Wilderness, Verlangen naar Verbinding in het Nederlands, is het meest recente boek van auteur en onderzoeker Brené Brown. Het boek draait om een citaat van Maya Angelou: “Je bent pas vrij als je je realiseert dat je nergens bij hoort – dat je overal bij hoort – op geen enkele plek. De prijs is hoog. De beloning is groot.”

TijdsperspectievenNiemand weet hoe laat het is
Aan dat nummer van Youp van ‘t Hek moest ik vanochtend vroeg tijdens het hardlopen denken. Youp vindt dat we moeten genieten van het leven alsof het onze laatste dag is. Ik realiseerde me hoe belangrijk het is om bewuster in het moment te leven.

Zonde
Geen onderwerp of de School of Life heeft er een filmpje over. In ‘why none of us are really sinners’ wordt een ander licht geworpen op de zeven hoofdzonden. Achter elke zonde zit een diepgevoelde behoefte. Het heeft dus wel degelijk zin je ‘zonden’ te overdenken: je leert er jezelf beter door kennen.

 

pianoPianoles
Ik heb sinds twee weken pianoles, maar tjonge wat valt dat tegen. Mijn handen doen niet wat mijn hoofd wil en in de tussentijd ben ik aan het multitasken door twee regels muziek tegelijk te lezen.  Gelukkig heb ik op mijn blog de onderwerpen ‘anders leren’ en ‘effectief oefenen’ al een keer onderzocht.

 

Zing en beleef (2)
Vanavond had ik de generale repetitie voor de Matthäus van 2018. Zelfde koor, zelfde orkest, zelfde dirigent als vorig jaar en toch anders. Levens veranderen en alle ervaringen, levensgebeurtenissen, vrolijk en verdrietig, maken dat iedereen de muziek anders zingt en beleeft.

Site Footer

Sliding Sidebar