Ik coach mensen en teams die vast dreigen te lopen. Vastlopen gebeurt niet van de een op andere dag, loskomen dus ook niet. Weer loskomen vraagt om beweging, letterlijk en figuurlijk. Mijn visie is:

 • Processen komen in beweging door verandering van denken én doen;
 • Mensen komen in beweging door sport.

Ik werk in mijn coaching langs 4 pijlers die op personen, maar ook op  teams, van toepassing zijn:

 • Loslaten
  Wie vastloopt, moet zijn weg terugvinden naar de hoofdweg. Lastig, wanneer je op de automatische piloot in een doodlopende straat terecht bent gekomen. De enige manier om eruit te komen is achteruit terugrijden en te ontdekken welke keuzes je hebt gemaakt en waarom.
 • Doorbreken
  Loskomen van onrealistische verwachtingen die je hebt van jezelf, van anderen of van het leven valt niet mee. Je krijgt weer controle door irrationele overtuigingen op te sporen en te doorbreken.
 • Ontdekken
  We zijn te vaak gericht op het versterken van onze zwaktes. Ontdek waar je kracht echt ligt en hoe je binnen de bestaande grenzen meer uit je leven en werk kunt halen.
 • Realiseren
  Om resultaat te boeken moet je uiteindelijk gewoon beginnen. Verleg een grens, probeer andere strategieën om je doelen te bereiken en stop met wat niet functioneert.

Als het even kan neem ik sporten mee in de coaching, omdat sport vaak als eerste afvalt wanneer je niet lekker in je vel zit. Door letterlijk in beweging te komen, voel je je fysiek en mentaal sterker. Je hebt meer energie en staat steviger in je schoenen. Zo krijg je weer zin om dingen aan te pakken en bereik je meer.

Bijna niemand heeft de luxe om het roer helemaal om te gooien; verandering vindt altijd plaats binnen de bestaande kaders. Wie vastloopt moet daarom in eerste instantie zichzelf herontdekken. Wil je versie 2.0 van jezelf ontdekken? Nieuw elan in het team brengen?

Coaching
Foto: © Foppe Schut

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: melanie@melanielemmen.com
of bel 06 – 22 870 078.

 

Site Footer

Sliding Sidebar